ZO 12/05 > DE ULTIEME DWARS DOOR GENT

Inschrijflink onderaan deze pagina.

Een historische rit
Nog voor de start van onze club in 1986 was er een groep vrijwilligers die het initiatief nam om eern ‘Dwars door Gent’ te organiseren.
In het begin was dit een echt oldtimerweekend met op zaterdag oog voor oude fietsen en op zon,dag een rondrit voor oude auto’s en motoren.
Deze groep vrijwilligers richtte in 1986 de Gentsche Retrowielen, onze club, op.

Om de twee jaar werd de Dwars door Gent ingericht.
Maar u kent de geschiedenis: ‘Dwars door’ is al vele jaren onmogelijk sinds de autoloze zone in het centrum van de stad Gent.

In 2016 kwam daar het nieuwe circulatieplan bij, waardoor het kruisen doorheen de stad alweer flink moeilijker werd en vanaf 2020 wordt het hele deel binnen de kleine ring (R40) een lage emissiezone (LEZ), waardoor de ‘Dwars door Gent’ definitief tot het verleden zal behoren.
Met alle begrip, want we willen allemaal langer leven en dus ook, zuivere lucht, maar zelfs die éne keer, uit respect voor ons mobiel erfgoed, wordt ons niet meer gegund door het stadsbestuur en de administratie.

Nu of nooit!
Inderdaad!  De LAATSTE kans om met ons rollend erfgoed de binnenstad aan te doen op zondag 12 mei. En dat aan dertig kilometer per uur! Alle tijd om te genieten van onze mooie stad.
Meer info volgt.

Tot slot een beeld van de Dwars door Gent in 2002.
Geparkeerd op de Vrijdagsmarkt!

HET ONTBIJT IS VOLZET!
MAAR JE KAN NOG ALTIJD INSCHRIJVEN VOOR DE RIT DIE START OM 10 UUR AAN ONS CLUBLOKAAL.
EN VOOR WIE ALLEEN NAAR DE STATIC AAN DOK NOORD OM 11.30 UUR KOMT, OOK DAARVOOR KAN JE NOG INSCHRIJVEN.

Inschrijven via het inschrijfformulier.